Smart – telecaster ZAO është encoderi i parë në botë hardware për H.265 HEVC që mundëson transmetime të videove apo eventeve live në full HD, kudo që ndodheni falë rrjeteve të telefonisë mobile. E gjitha kjo realizohet nga një njesi e vogël që vendoset pas kameras.

Sfidat e live mobile video streaming

Transmetimi i videove me kualitet të lartë H.265 nëprmjet rrjetit mobile është i vështirë në vendet e largëta, pëfshi këtu situata lajmesh në vende të ndryshme apo evente live si eventet sportive apo evente të tjera në një zonë të madhem, ku kamera mund të jetë duke filmuar nga një makinë, motor, drone apo helikopter. Dhe duke konsideruar fluktacionet e disponueshmërisë së rrjeteve mobile 3G dhe 4G bëhet e vështirë të ruhet me sistemet tradiconale kualiteti HD në transmetimet live të pamjeve që filmohen nga kamerat e broadcastit.

Smart – telecaster ZAO ruan kualitetin HD në mjedise 3G dhe 4G  me bandwidth të ulët.

ZAO, enkoderi i parë hardware portabël për H.265 i cili mund të vendoset pas çdo kamere broadcasti, e zgjidh këto probleme. Falë aftësive kompresuese të H.265 bashkë me teknologjinë RASCOW është e mundur të transmetohet live video me kualitet të lartë HD edhe në mjediset me rrjet 3G ose 4G me bandwidth të ulët. Në këtë mënyrë ZAO është një produkt i klasit të parë për enkodim dhe për transmetime në mënyrë të besushme te videove live.

Smart – telecaster ZAO: Vonesa minimale gjatë mbulimeve të eventeve live.

Gjatë transmetimeve live, veçanërisht në transmetimet e lajmeve, 1 sekondë vonesë është shumë e dallueshme; por ZAO ofron vonesa minimale nga gjysëm sekondi deri në 240ms. Pra kompanitë e produksioneve dhe gazetarët nuk do frustrohen me nga besueshmëria, vonesa apo cilësia e imazheve dhe mund të kursejnë para duke mos perdorur satelite, pajisje RF apo OBVAN-e.

Specifikime teknike të ZAO

Video Codec

H.265 Main Profile

Rezolucioni i videove në hyrje

HD-SDI, HDMI, 1080i 59.94/50, 720p 59.94/50, 480i /59.94, 576i /50

Formatet video

HD-SDI, HDMI, PAL/NTSC

Audio Codec

Vorbis

Hyrjet audio

Embedded Audio

Multilink

Up to 7 lines; 6 x 3G, 4G,LTE, Wireless LAN, 1 Wired LAN

Rrjetat mobile të suportuara

CDMA, 3G, 4G,LTE, Wi-Fi, Wired LAN, Inmarsat BEGAN

Autentikimi

Passphrases (up to 32 characters)

Enkriptimi

AES 256 bit

Protokollet

UDP/IP (RASCOW)

Kontrollet

Full monitoring and control using an OLED screen, smartphone application, web-based remote control

Preview

Video preview, cellular status including throughput, network latency etc

Përmasat

123mm x 160mm x 46mm

Pesha

900 grams

zao

Për më shumë informacion klikoni këtu ose pyesni në forumin e AIBE.

Vido e mëposhtme tregon mënyrën e përdorimit.

 

Tags: , ,