Sistemi i tripodit Manffrotto 504HD-564B kombinon në mënyrë inovative kokën video fluide 504HD me me tripodin pro video 546B me dy faza alumini duke krijuar kështu një kombinim ideal midis stabilitetit dhe kontrollit preciz e të imët. Ky sistem kompakt dhe lehtësisht i përshtatshëm është dizenjuar duke mbajtur parasysh DSLR dhe kamera të ndryshme dhe mundëson suportin dhe nivelin ergonomik që kërkohet nga operatorët e sotshëm.

Koka video fluide 504HD (Fluid Video Head)

504HD përdor teknologjinë Bridging, e patentuar e Manfrottos, e cila lejon një pllakë të sipërme më të gjerë dhe pllakën rrëshkitëse më të gjatë. Këto veti shtojnë stabilitet dhe balancë për të ofruar një shumëllojshmëri mundësish për profesionistët e fushës. Një sistem totalisht i ri kundrabalancues përfshin 4 presete dhe mundsëon balancimin e duhur për ngarkesat e kamerave deri në 19,8 lbs, ndësra një filetim prej 3/5” në pllakën e sipërme lejon montimin e monitorëve, krahëve dhe aksesorëve të tjerë direkt në kokën e tripodid.

Tripodi 546B

546B është një tripod alumini me dy faza që kombinon stabilitetin dhe fuqinë me çmimin e arsyeshëm. Me një gjatësi maksimale prej 154cm, tripodi 546B  është në gjendje të suportojë deri në 20 kg. Këmbët me thumba të mprehta janë të mbuluara me gomë, duke munëdsuar që të bëhen montime si në sipërfaqe të lëmuara dhe në sipërfaqe jo të drejta. Ndërsa një telescopic spreader në nivelin e mesit i mban këmbët në distanën e nevjoshme që duhet të jenë.

Disa specifikime të tjera të tripodit janë si më poshtë:

Load Capacity                                                             16.5 lbs (7.5kg)

Maximum Height                                                        66.7″ (169.4cm)

Maximum Height w/o Column Extended                   N/A

Minimum Height                                                        17.9″ (45.5cm)

Folded Length                                                             33.3″ (84.6cm)

Leveling Bubble/Illuminated                                      Yes/Yes

Weight                                                                         13.6 lbs (6.2kg)

Head

Counter Balance System                                             4-Step

Quick Release/Wedge Plate                                       Yes

Balance Plate  Sliding,                                                1/4″ and 3/8″ Screws

Tilt Drag                                                                      Continuous

Tilt Range                                                                    -60° / +90°

Tilt Lock                                                                       Independent

Spring Loaded Counter Balance                                 Continuous

Pan Range                                                                   360°

Pan Lock                                                                      Independent

Legs

Material                                                                      Aluminum

Head Attachment Fitting                                            75mm Bowl

Leg Stages/Sections                                                    2/3

Leg Lock Type                                                             Flip Levers

Independent Leg Spread                                             Yes

Spiked/Retractable Feet                                             Yes, w/rubber covers

Center Brace                                                               Mid-level Spreader

 

Për më shumë informacion pyesni në forumin e AIBE.

 

Tags: